.
 
 
 

ДА СЕ ДОКОСНЕШ ДО ШАМПИОНИ

Много са успелите спортисти - възпитаници на нашето училище. Периодично с тях организираме срещи .

Със значими  спортни успехи ни зарадваха и настоящите  ученици през 2022 година .

Предоставяме Ви материала "ДА СЕ ДОКОСНЕШ ДО ШАМПИОНИ", с който направихме кратък преглед на спортистите - НАША ГОРДОСТ!.

Спортист и треньор на СУ 'Васил Левски' Кюстендил - 2020 година

Традиция е в края на астрономическата година училището ни избира спортист и треньор на годината. Независимо от трудностите и пандемията от COVID 19, ние пак намерихме начин и направихме номинации и избор за 2020 година.
Както се обучаваме в електронна среда, така и церемонията по избор на спортист на 2020 година я направихме в онлайн среда.
Предлагаме Ви да се запознаете със специалното новинарско издание на нашето училище, което се реализира в резултат на творческата работа на учениците Александрина Петрова от 11 клас и Моника Ангелова от 12 клас.

Класирането за спортист на 2020 година на спортно училище " Васил Левски" - Кюстендил е:

I - Моника Ангелова - борба
II - Катерина Манчова - борба
III - Денис Априлов - карате

В следващите пет видео материали в хронологичен ред сме представили организацията по онлайн проведената класация.

Честити награди на Дени, Кати и Мони!
Благодарим на Александрина и Моника - те се справиха "отлично"

Ръководството на училището поздравява всички ученици и колеги - преподаватели с настъпващите празници и пожелава здраве и много успехи през Новата 2021 година!

„10-те най добри спортисти на годината“ на Спортно училище

На 11 декември 2019 година в салона на Читалище „Братство“ се проведе ежегодният избор „10-те най добри спортисти на годината“ на Спортно училище.
Преди тържествената част във фоайето на читалището беше подреден благотворителен базар с коледни изделия, направени от клуба по интереси при г-жа Невина Къралиева. Каузата беше – средства за Теодор Велинов от Езикова гимназия гр. Кюстендил. На самото тържество Председателят на ученическия съвет - Моника Ангелова съобщи, че до началото на тържеството събраната сума е 140,60 лв. След приключване на спектакъла са се събрали още. Така общата сума само от деня стана 202, 20 лв. Събирането на средствата ще продължи до началото на  коледната ваканция.
Музикално-артистичната програма беше подготвена от клуба по интереси при г-жа Д. Миланова. Сцената беше огряна от колоритни танци по музика от филми и костюми, които учениците сами подготвиха. Представен като филм с много епизоди, сценарият следваше иронично представяне на училищния живот като част от филма „Междузвездни войни“. Боркините направиха танц като каубойки и шерифи от Дивия Запад по музика от „Един пробит долар“. Каратистите се превъплатиха като карибски пирати. Гимнастичките играха под звуците на саунтрака от филма „Господарка на злото“ и филма „Аладин“. Артистичната част завърши с „Метаморфози“ , изигран от театрална формация „Големите малки“. Те взривиха публиката и създадоха коледно и новогодишно настроение.
Официални гости на тържеството бяха  г- н Огнян Атанасов – общински съветник и председател на Училищното настоятелство и г- н Иван Сапунджиев – председател на Читалище „Зора“ и съавтор при подготовката на програмата.
За спортист на годината на първа място беше избран – Георги Аначков от 12 клас от спорт борба с треньор Валери Райчев.
На второ място беше избран петокласникът Денис Априлов от спорт карате с треньор Емил Димитров.
Третото място тази година се подели между борците Моника Ангелова и Михаил Мелехов и двамата от 11 клас и съответно с треньори Валентина Райчева – Маринова и Димчо Загоров.

  Заедно със спортистите, бе направена и класация на треньорите на Спортно училище.

Честити награди!

Пожелаваме Нови победи през Новата 2020 година!

 

g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-

 

Спортист на 2016

Иванка Барутчийска е №1 за 2016 г. в Спортно училище "Васил Левски" в Кюстендил. Тя е състезател по борба, свободен стил, републикански шампион на България. Нейни подгласници станаха Ванеса Натова, републикански шампион по карате и Йоан Спасов, шампион по борба, класически стил.
Челната десетка на най- добрите спортисти допълват: Моника Илиева- борба; Стефан Тодоров- борба; Мира Христова- художествена гимнастика; Володимир Георгиев- карате; Михаил Михайлов- борба; Димитър Илиев- борба и Георги Аначков- борба.
Изключително забавно и атрактивно бе шоуто по обявяване на 10- те най- добри спортисти на годината в Спортното училище. Като овациите на публиката обраха Малък Дядо Коледа и огромна Снежанка.
Директорът на Спортно училище Васил Левски Кюстендил Любомир Анчев награди всички номинирани от различните видове спорт, постигнали успехи на републикански и международни състезания.
Отличен бе и детският отбор на "Велбъжд", с треньор Кирил Мицов, който достигна до 1/ 8 - финалите от турнира за Купата на БФС, като елиминира "Славия" и отстъпи с достойна игра пред "Лудогорец".
Кирил Мицов и Емил Димитров- карате бяха отличени и за успехите им като треньори през 2016 година. Треньор на годината стана Валя Райчева- борба.

image
image
image
image
image
image
image

 

Гордеем се с тях

Спортно училище “Васил Левски” гр. Кюстендил

За учебната 2023/2024 година в СУ се обучават 159 ученици от 5-ти до 12-ти клас. Грижите за доброто обучение и възпитание са поверени на преподаватели, учители по спорт, треньори и възпитатели с богат опит и доказан професионализъм.

След завършване на основно образование учениците продължават професионално обучение по професии: помощник –треньор по вид спорт. Основни спортове в СУ са: футбол, волейбол, борба, карате, художествена гимнастика, джудо и скокове на батут. Всяка година в СУ се награждават 10-те най-добри спортисти, спечелили призови места в първенства и турнири.

 

вижте повече +