Живота е предимство - инициативи по БДП

iniciativi 2В СУ „Васил Левски“ гард Кюстендил са проведени инициативи свързани с Национален ден на безопасността на движението по пътищата - 29 юни
Учениците на СУ „В. Левски“ под различни форми и организирани разнообразни дейности научават много за правилата за движение по пътищата. Освен редовните часове по БДП, заложени в образователната им програма през учебната година, учителите по спорт и останалите учители често възлагата задачи, свързани с правилата за движение .

iniciativi 3На спортния празник на училището, проведен на 20 юни 2024 година - учителите по спорт подготвиха и организираха освен щафетни спортни игри и казусни игри с включени пътни знаци, които да провокират чениците за особено внимание за безопасност на движение по пътищата .

iniciativi 1През учебната 2023/2024 година учителят по изобразително изкуство постави задача свързана с безопасност на движението по пътищата , която децата интерпретираха според фантазията и потребностите си, изобразявайки пътни ситуации. Най-често беше изобразяван велосипед и велоалея. С подбрани рисунки на ученици от училището,бе организирана изложба по повод Национален ден на безопасността на движението по пътищата- 29.06.2024 година , бяха представени подбрани рисунки. Идеята, да се обърне внимание на безопастността на децата при движението им по пътищата, се наложи заради предстоящата лятна ваканция на учениците.

risunki-
risunki-
risunki-
risunki-
risunki-
risunki-

 

Спортно училище “Васил Левски” гр. Кюстендил

В СУ се обучават ученици от 5-ти до 12-ти клас. Грижите за доброто обучение и възпитание са поверени на преподаватели, учители по спорт, треньори и възпитатели с богат опит и доказан професионализъм.

След завършване на основно образование учениците продължават професионално обучение по професии: помощник –треньор по вид спорт. Основни спортове в СУ са: футбол, волейбол, борба, карате, художествена гимнастика, джудо, баскетбол и скокове на батут. Всяка година в СУ се награждават 10-те най-добри спортисти, спечелили призови места в първенства и турнири.

вижте повече +

Прием в СУ “Васил Левски” гр. Кюстендил

ukazanie-priem-
ukazanie-priem-