„10-те най добри спортисти на годината“ на Спортно училище

На 11 декември 2019 година в салона на Читалище „Братство“ се проведе ежегодният избор „10-те най добри спортисти на годината“ на Спортно училище.
Преди тържествената част във фоайето на читалището беше подреден благотворителен базар с коледни изделия, направени от клуба по интереси при г-жа Невина Къралиева. Каузата беше – средства за Теодор Велинов от Езикова гимназия гр. Кюстендил. На самото тържество Председателят на ученическия съвет - Моника Ангелова съобщи, че до началото на тържеството събраната сума е 140,60 лв. След приключване на спектакъла са се събрали още. Така общата сума само от деня стана 202, 20 лв. Събирането на средствата ще продължи до началото на  коледната ваканция.
Музикално-артистичната програма беше подготвена от клуба по интереси при г-жа Д. Миланова. Сцената беше огряна от колоритни танци по музика от филми и костюми, които учениците сами подготвиха. Представен като филм с много епизоди, сценарият следваше иронично представяне на училищния живот като част от филма „Междузвездни войни“. Боркините направиха танц като каубойки и шерифи от Дивия Запад по музика от „Един пробит долар“. Каратистите се превъплатиха като карибски пирати. Гимнастичките играха под звуците на саунтрака от филма „Господарка на злото“ и филма „Аладин“. Артистичната част завърши с „Метаморфози“ , изигран от театрална формация „Големите малки“. Те взривиха публиката и създадоха коледно и новогодишно настроение.
Официални гости на тържеството бяха  г- н Огнян Атанасов – общински съветник и председател на Училищното настоятелство и г- н Иван Сапунджиев – председател на Читалище „Зора“ и съавтор при подготовката на програмата.
За спортист на годината на първа място беше избран – Георги Аначков от 12 клас от спорт борба с треньор Валери Райчев.
На второ място беше избран петокласникът Денис Априлов от спорт карате с треньор Емил Димитров.
Третото място тази година се подели между борците Моника Ангелова и Михаил Мелехов и двамата от 11 клас и съответно с треньори Валентина Райчева – Маринова и Димчо Загоров.

  Заедно със спортистите, бе направена и класация на треньорите на Спортно училище.

Честити награди!

Пожелаваме Нови победи през Новата 2020 година!

 

g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-
g-klasacia-