Даден е стартът на учебната 2020/2021 година

По традиция на 1 септември 2020 година, първи в община Кюстендил нашето училище  открива новата учебна година.

 Господин  Любомир Анчев  - директор на училището даде старт с пожелание за здраве и успех ,на ученици, родители и училищен екип.
В изявление пред медии директорът на спортното училище Любомир Анчев обяви, че новата 2010/2021 учебна година ще е изпълнена с предизвикателства в която всички трябва да направят всичко възможно така, че да се запази здравето на децата ,за да бъдат в кондиция да извършват дейностите свързани с образователния и тренировъчен процес. Добрата новина в началото на учебната година е, че започваме с пълен набор от паралелки от пети до дванадесети клас, а новоприетите деца в пети клас ще се занимават с три вида спорт карате, футбол и борба. Ето част от изказването на г-н Анчев:
„Предстой ни година през която ще се опитаме да направим така,че да запазим училищния имидж и този на Кюстендил, като училище в което наистина се раждат шампиони. Тази година започваме с пълен набор от паралелки от пети до дванадесети клас. Децата в пети клас ще се занимават с три вида спорт карате, футбол и борба. През годината очакваме и други ученици да кандидатстват в СУ „Васил Левски“ за да бъдат запълнени бройките -места които са по държавния план-прием. Вярвам в способностите на всички тренъори и в компетенцията на колегите които тази година ще преподават на учениците от 5 до 12 клас. Надявам се, че резултатите които ще бъдат постигнати в образователния процес ще са на едно добро-високо ниво. Не се съмнявам за спортните резултати, там където всяка година имаме добри постижения“.

Ето накратко визитката на нашето училище за Новата 2020/2021 година:
Тази година в училището ще бъдат изучавани шест вида спорт: футбол, борба, волейбол, карате, художествена гимнастика и джудо - все традиционни спортове които винаги са носили медали в клубовете в община Кюстендил; апазва се традицията, училището е отворено и към други спортове.
Взети са всички мерки училището да спазва препоръките на МЗ и МОН със цел превенция на децата относно Ковид 19. Всички имат готовност за изпълнение на препоръките ,очакват от училищното ръководство съвместно с родители да бъде изработена здравна политика за предпазване от инфекциозни заболявания. Предвижда се водене на диалог с децата за да не усещат напрежението около коронавируса.

На добър час през Новата 2020/2021 учебна година!

 

na4alo-
na4alo-
na4alo-
na4alo-
na4alo-
na4alo-
na4alo-
na4alo-