Тържествено откриване на новата 2021/2022 учебната година в училище

На 1 септември 2021 година тържествено бе открита новата 2021/2022 учебната година.
Присъстваха ученици, учители, треньори, родители.

Тържественото откриване  на първия учебен ден в нашето училище бе уважено от много гости, тъй като именно тук се кове бъдещето и славата на Кюстендил и на страната ни, от което са излезли много известни  спортисти, спечелили и завоювали европейски и световни медали и слава, като в настоящите  Олимпийските игри в Токио завоюва успехи и представи България златната медалистка  Ерика Зафирова, вече призната за почетен гражданин на гр. Кюстендил.
Тук бяха и шампионите Евелина Николова - сребърен медалист от Токио, олимпийският шампион Александър Костадинов и др. Бяха  възпроизведени и показани демонстрации по художествена гимнастика пред гостите на училището от настоящите възпитанички на Спортното училище „В. Левски” Десислава Георгиева и Ралица Русева, както и демонстрация по карате и футбол.
Бяха поднесени поздравителни адреси от Министерството на младежта и спорта, от Община Кюстендил от кмета Петър Паунов и от Регионалното управление на образованието в лицето на Мая Стойчева.
Лични приветствия поднесоха заместник-областният управител Йордан Гогев и бившите възпитаници, постигнали големи спортни успехи, като Евелина Николова и Александър  Костадинов, които споделиха интересни факти от своето израстване – от плахите първи стъпки до израстването им именно в това училище за шампиони и за продължението на делото на Любомир Анчев от директорката на училището Невина Къралиева, срастнала с постоянството и успехите на своите възпитаници с годините.
Директорката Невина Къралиева поздрави присъстващите гости, треньори и ученици и отбеляза колко труд, постоянство и упоритост, мъдрост и човечност са необходими да се съчетаят учение и спорт, за да се  стигне до шампионските титли, които са награда за упорития труд на целия екип на училището, зад който тя застава безпрекословно, защото тук мечтите се сбъдват.
Новите ученици за тази учебна година бяха посрещнати с питка и мед и с пожелание:

”На добър час!” за успешна и съзидателна нова учебна година.