"Ще победим с ум, сърце и воля"

 

 Отново за учебната година
  разкри училището днес врати.
  Звъни звънец из цялата родина –
  в села и градове, навред кънти.

И ние – хилядите ученици,
 към този звън летим като орляк
и с бодрите си весели редици
изпълваме училището пак.
     

 

А класните ни стаи приветливи
отново срещат ни с „добре дошли”
 и забръмчават в утрото щастливи
 като роени кошери с пчели.

Изпълнен с този екот многогласен
от септемврийско слънце озарен,
начало на живота ни прекрасен –
как радостен си, пръв учебен ден!

На 1 септември 2022 година тържествено бе открита новата 2022/2023 учебна година в нашето училище.
 В този хубав слънчев ден, заедно със слънцето грееха усмивките на всички уважили тържеството, но най-радостни и най-трепетни бяха най-малките - новото постъпление в училището. Девизът на тържеството беше „Ще победим с ум, сърце, и воля!”, с който бяха посрещнати знаменосците на училището и изпратени със същите тези думи, които не се забравят лесно.
 Официални гости на училището, което е създало 10 европейски шампиони и 250 републикански, бяха Нели Петкова - началник „Просвета и духовно развитие”, представител на Община Кюстендил, Румен Манов - инспектор към РУО, Искра Владимирова като дългогодишен директор на ОУ „Христо Ботев”, Мария Бучкова, която е работела като заместник-директор през годините в това училище и е носител на множество престижни награди, като е отличена с орден Свети Климент Охридски, сребърен монограм и много други дипломи и грамоти за своята професионална и обществена дейност. И днес, на своя първи учебен ден, директорката Невина Каралиева и зам.-директорката Шопова не забравиха да я уважат и поканят.
Както се знае, от години това училище, което носи името на Апостола на свободата Васил Левски, винаги с достойнство е защитавало своя патрон и неслучайно го наричат училище за шампиони, които са излезли през годините от него, като Ерика Зафирова, Александър Костадинов, Евелина Николова и много други.

Тържеството започна с вдигане на националния флаг. Знамето беше извисено над покрива на училището от шампионката Василена Бумбарска. Показаха своите умения учениците от спортовете по джудо, футбол, художествена гимнастика, борба и др. Похвално беше, че две 5-годишни деца представиха своите съчетания по художествена гимнастика - Елизабет Стоянова с треньор Десислава Георгиева, както и внучката на треньора Евгени Симеонов, която беше най-малката джудистка.

След цветната художествено-спортна програма последваха поздравителните адреси от МОН от служебния министър Сашо Пенов, както и олимпийската шампионка от Барселона, сега министър на младежта и спорта - Весела Лечева, от кмета на Кюстендил Петър Паунов, от началника на РУО Мая Стойчева – Николова, от председателя на Общинския съвет и председател на НЧ „Братство1869” - Иван Андонов.

 Представиха новите попълнения за пети клас, които, поведени от класната си ръководителка Костадинова, с бодра крачка се устремиха към новите си класни стаи, където може би и от тях ще се изковат нови спортни надежди.
 Всички пожелаха ползотворна и успешна нова спортна година, заедно да направят света по-добър и сбъдване на всички мечти и нови спортни постижения.

Скъпи ученици,

Уважаеми колеги,

На добър час на всички!

Ще има още шампиони, защото традицията се поддържа с труд, всеотдайност, сърце, воля и постоянство!

otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-