„10-те най-добри спортисти на годината“

На 20 декември 2022 година се проведе ежегодния избор за спортист на годината на СУ „В. Левски“

Тазгодишното тържество се проведе за първи път в Килийно училище. Макар непригодна за театрална композиция, залата приюти всички желаещи да се насладят на сътвореното от деца и учители.
Учениците от цялото училище взеха участие в подготовката на ежегодното тържество за избор на спортист на годината на СУ „В.Левски“.
Поканите бяха изготвени и надписани от Велизар Стоянов от 6клас по негов проект. Покани получиха Кметът на Кюстендил, Начлникът на отдел „Просвета“, Началникът на отдел „Култура“, Началникът на РУО и експертите, Директорите на Драматичен театър Кюстендил и Читалище „Братство“.
Сценарият и режисурата са дело на екипа от ученици от 5 до 12 клас под ръководството на учителя по БЕЛ – Д. Миланова.  
Тази година сюжетът се опря на недоразумение – разменени полети на отборите по естетическа гимнастика и по футбол. Прибрали се с награди, отборите бяха на гости в Шоуто на Лазката Цитиридис (Лазар Тодоров).
Най- забавна беше Баба Тони(Антонио Лазаров), която беше дошла от Украйна за Коледа. Тя беше посредник на футболния отбор в Украйна. Джейк Асенов пък е посрещнал гимнастичките в Катар.
Накрая в търсене на коледния дух, котаракът Барсинка (Йоана Кръстева)доведе дядо Боги (Богдан Киров)  и го събра с баба Тони.
Най –атрактивен беше танцът „Предай нататък“, който събуди загубения коледен дух и събра всички около очакващата да бъде украсена коледна елха (Габриела Стоименова). Хореографията на танца беше дело на Бианка Крумова и на Габриела Стоименова.  Живата елха беше специално изработен костюм от майката на Габриела – Инес Стоименова.
За доброто настроение свири оркестърът на Шоуто на Лазката Цитиридис – Стефания Костова 7 кл., Николай Пеянски 6 кл., Светослава Николова 12 кл. и Дионисиос Мелехов 12 кл. Балетът на шоуто беше последният танц на Десислава Георгиева12 кл. като състезател.
Участваха още: Микаела Крумова 5 кл., Божидара Георгиева 5 кл., Павлин Цонев 5кл., Радослав Хаджийски 6кл., Симона Априлова 6кл., Ивайла Иванова 6 кл., Доброслава Добринова 6кл., Даниел Николов 7кл., Георги Маврев 7кл., и Божидар Цонев 7кл.

nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-
nominacia-

Прием в СУ “Васил Левски” гр. Кюстендил

ukazanie-priem-
ukazanie-priem-

Спортно училище “Васил Левски” гр. Кюстендил

В СУ се обучават ученици от 5-ти до 12-ти клас. Грижите за доброто обучение и възпитание са поверени на преподаватели, учители по спорт, треньори и възпитатели с богат опит и доказан професионализъм.

След завършване на основно образование учениците продължават професионално обучение по професии: помощник –треньор по вид спорт. Основни спортове в СУ са: футбол, волейбол, борба, карате, художествена гимнастика, джудо, баскетбол и скокове на батут. Всяка година в СУ се награждават 10-те най-добри спортисти, спечелили призови места в първенства и турнири.

вижте повече +