Ученици от Спортно училище "Васил Левски" с участие в Европейска нощ на спорта

evropejska 2Община Кюстендил съвместно с Министерство на младежта и спорта организираха Европейска нощ на спорта в град Кюстендил. Събитието се проведе на 23 септември на площад "Велбъжд".
През 2023 година за девети поред път в България бе отбелязана Европейската седмица (от 23 до 30 септември) на спорта #BeActive, с различни спортни прояви за насърчаване на активното спортуване и популяризиране на българския спорт.
evropejska 1

 

На 23 септември 2023 година по покана на Община Кюстендил възпитаници на Спортно училище "Васил Левски" направиха демонстрация на  площад "Велбъжд" на спортовете, които се изучават в учебното заведение – борба, волейбол, джудо, карате, скокове на батут, футбол, художествена гимнастика. На сцената бе представен и клип, свързан с дейностите на училището, спортните бази, с които то разполага, както и информация за професията помощник-треньор, която придобива всеки, завършил успешно Спортно училище "Васил Левски", град Кюстендил.
По случай Европейската нощ на спорта отправяме апел към всички ученици - спортувайте, защото спортът е здраве!

Благодарим на организаторите за възможността да бъдем част от това прекрасно събитие!

evropejska-
evropejska-
evropejska-
evropejska-
evropejska-
evropejska-
evropejska-

Спортно училище “Васил Левски” гр. Кюстендил

За учебната 2023/2024 година в СУ се обучават 159 ученици от 5-ти до 12-ти клас. Грижите за доброто обучение и възпитание са поверени на преподаватели, учители по спорт, треньори и възпитатели с богат опит и доказан професионализъм.

След завършване на основно образование учениците продължават професионално обучение по професии: помощник –треньор по вид спорт. Основни спортове в СУ са: футбол, волейбол, борба, карате, художествена гимнастика, джудо и скокове на батут. Всяка година в СУ се награждават 10-те най-добри спортисти, спечелили призови места в първенства и турнири.

 

вижте повече +