Успешен старт на 2016-2017 учебна година

 

Новата учебната година в Кюстендил, по традиция първо бе открита в Спортно училище "Васил Левски". В него ще се обучават 193 ученици, новите са 21 в паралелка 5- ти клас. Тържеството започна с посрещане знамето на училището и издигане на българското знаме.

"Пожелавам на всички деца и родители здраве, късмет и много успехи в училище и на спортните терени. С влизането на новият закон, ще се опитаме да помогнем на всички деца да се адаптират към новата ситуация. Независимо от промените ще има нормална среда и учебно- тренировъчния процес ще протече в изключително добри условия. От тази година спортните училища и училищата по изкуства са със специализирана подготовка, в нашия случай са отделени много повече часове за спортуване на децата ни. Петокласниците ще завършват в 7 клас с основно образование, след което ще кандидатстват за първа и втора степен за средно образование. Надявам се това няма да доведе до стрес в системата", коментира директорът на Спортното училище Любомир Анчев.

Спортовете, които са актуални за училището са- борба, футбол, художествена гимнастика и волейбол, като в последните години се налагат карате и джудо. Ученици направиха демонстрация на някои от спортовете.

Поздравителни адреси бяха изпратили кметът Петър Паунов и началникът на Регионално управление на образованието Радостина Новакова, които прочетоха зам.- кметът Светослав Василев и старши експертът по чуждоезиково обучение Любка Ковачева. Гости на откриването на учебната година бяха още представителят на Министерството на младежта и спорта за областите Кюстендил, Благоевград и Перник Мая Лехчанска, директорът на дирекция "Образование, култура, младежки дейности и спорт" Нели Петкова и директорът на Пето ОУ Искра Владимирова.

"Надявам се това поколение, което расте ще донесе слава не само на Спортното училище, но и на цялата община и на клубовете, в които членуват", заключи Анчев.