Момичетата - отборни шампиони на България

Момичетата на клуб "Васил и Георги Илиеви" са отборни шампиони на България

Кюстендилският клуб по борба "Васил и Георги Илиеви" е най- добрият в България при момичетата. Той събра най- много точки на Държавния личен отборен шампионат в Сливен- 76 т., като за сравнение вторият "Странджа- 2001" от Средец има 26 т. Възпитаничките на треньорката Валентина Райчева- Маринова спечелиха 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала. В състезанието за момичета участваха 90 момичета от 33 клуба.
Кюстендилски бе финала в категория 34 кг, където Ралица Барутчийска надви Светослава Николова за шампионската титла. Златни медали и за Алекса Георгиева в кат. 37 кг и Катерина Дойчева в кат. 70 кг. Дойчева бе определена и за „Най- технична
състезателка" на първенството.
Бронзови медали за Катерина Манчова в кат. 40 кг и Никол Ангелова в кат. 62 кг. Пето място за Моника Ангелова, която загуби от сестра си Никол. На пето място се класираха още Ива Данчева в кат. 70 кг, Кристияна Кръстева в кат. 37 кг и Мария Димова.

 

В шампионата при кадетките мериха сили 62 състезателки от 26 клуба. Иванка Барутчийска стана шампионка в категория 43 кг, а Даниела Крумова е четвърта. Сребърен медал за Валентина Николова в кат. 49 кг.

 

Илияна Димитрова спечели сребърен медал за кюстендилската школа по борба при девойките в кат. 59 кг. На тепиха излязоха общо 58 девойки от 22 клуба.

 

Почти всички състезателки на клуб "Васил и Георги Илиеви" са възпитанички на Спортно училище „Васил Левски" в Кюстендил.