Патронен празник на училището

На 19 февруари 2015 година ученици и учители на спортно училище „ Васил Левски“ – град Кюстендил честваха своя патронен празник.

Във възрожденското училище в града те отдадоха почит на своя патрон, по повод 141 години от обесването на Васил Левски.

Рецитал, с исторически моменти от живота на Апостола на свободата представиха учениците.Един от тях изигра успешно ролята на Апостола.

Пресъздаден бе живота и делото на Апостола -идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация  и на Българския революционен централен комитет ,български национален герой.

"Днешният ден трябва да бъде ден на България, на този ден сме загубили един от символите на нашата държава. Трябва да се учим от неговата сила, от примера на нашите възрожденци и да го приложим във всяко училище и всяко дете да помни подвига на Левски, и всички революционери", заяви директорът на училището Любомир Анчев в своето слово .

Успехите на учениците в учението и спорта показват, че заслужено училището от 2000 година насам носи името на Васил Левски.

  В залата на възрожденското училище бе подредена изложба  от макети на редица исторически паметници и светини на българщината.

Всички макети са изработени от хартия, в определен мащаб, но напълно възпроизвеждат оргинала на представения исторически обект.

 Тържеството завърши с музикално – поетична програма.