Състезателката по борба Моника Ангелова е Спортист №1 на Спортно училище “Васил Левски” в Кюстендил. През месец април т.г. Моника Ангелова участва в силен международен турнир за кадетки в Турция. Моника Ангелова стигна до малкия финал в категория 73 кг, където излезе срещу представителката на домакините и постигна победа, спечелвайки бронзовия медал. Победителката не скри изненадата си от избора и заяви, че той е стимул за още по- упорит труд през 2019 година. Подгласници на Моника Ангелова станаха каратеката Валентин Крумов и Рая Кьосева- борба.

За треньор на годината бе наградена Валентина Райчева, която е личен треньор на победителката.
Челната десетка на Спортното училище допълват: Иванка Барутчийска- борба; Виктория Йорданова- карате; Георги Аначков- борба; Павел Ангелов- борба; Десислава Георгиева- художествена гимнастика; Ралица Барутчийска – борба и Любослав Любомиров- футбол.
На 17 декември 2018 година се проведе тържество на училището в голямата зала на читалище " Братство" в Кюстендил. Наградите връчи директорът на Спортно училище “Васил Левски” Любомир Анчев, който изрази задоволството си от тези, които са изключително талантливи, трудолюбиви, ученолюбиви и красиви деца.
Треньорът по футбол Кирил Мицов отличи най- добрите футболисти, ученици на Спортното училище.

На добър час на всички спортисти от училището през Новата 2019 година !

otli4ia-
otli4ia-
otli4ia-
otli4ia-

Информация за кандидатстудентска борса 2018 можете да изтеглите от тук:

На 18 декември 2017 година в читалище „ Братство“ се проведе тържество, под надслов: „Спортист №1на училището“.
Това е Димитър Илиев- борба. Той  е Спортист на Спортно училище “Васил Левски” в Кюстендил за 2017 година. Негов треньор е Валери Райчев.

Две втори места, за Рая Кьосева- борба, с треньор Валя Райчева и Валентин Крумов - карате от клуб "Шурикен", с треньор Емил Димитров. Две трети места, за Десислава Георгиева – художествена гимнастика от клуб "Велбъжд", с треньор Габриела Бурназка и Георги Аначков – борба, с треньор Димчо Загоров.

Елена Близнакова и Милослав Методиев връчиха наградите на петимата най- добри спортисти. Директорът Любомир Анчев връчи грамоти на номинираните 19 ученици- спортисти. Гости в залата бяха много родители, за тях бе подготвена от учениците и специална програма.

 

izbor-
izbor-
izbor-
izbor-

Иванка Барутчийска е №1 за 2016 г. в Спортно училище "Васил Левски" в Кюстендил. Тя е състезател по борба, свободен стил, републикански шампион на България. Нейни подгласници станаха Ванеса Натова, републикански шампион по карате и Йоан Спасов, шампион по борба, класически стил.
Челната десетка на най- добрите спортисти допълват: Моника Илиева- борба; Стефан Тодоров- борба; Мира Христова- художествена гимнастика; Володимир Георгиев- карате; Михаил Михайлов- борба; Димитър Илиев- борба и Георги Аначков- борба.
Изключително забавно и атрактивно бе шоуто по обявяване на 10- те най- добри спортисти на годината в Спортното училище. Като овациите на публиката обраха Малък Дядо Коледа и огромна Снежанка.
Директорът на Спортно училище Васил Левски Кюстендил Любомир Анчев награди всички номинирани от различните видове спорт, постигнали успехи на републикански и международни състезания.
Отличен бе и детският отбор на "Велбъжд", с треньор Кирил Мицов, който достигна до 1/ 8 - финалите от турнира за Купата на БФС, като елиминира "Славия" и отстъпи с достойна игра пред "Лудогорец".
Кирил Мицов и Емил Димитров- карате бяха отличени и за успехите им като треньори през 2016 година. Треньор на годината стана Валя Райчева- борба.

image
image
image
image
image
image
image

 

 

Новата учебната година в Кюстендил, по традиция първо бе открита в Спортно училище "Васил Левски". В него ще се обучават 193 ученици, новите са 21 в паралелка 5- ти клас. Тържеството започна с посрещане знамето на училището и издигане на българското знаме.

"Пожелавам на всички деца и родители здраве, късмет и много успехи в училище и на спортните терени. С влизането на новият закон, ще се опитаме да помогнем на всички деца да се адаптират към новата ситуация. Независимо от промените ще има нормална среда и учебно- тренировъчния процес ще протече в изключително добри условия. От тази година спортните училища и училищата по изкуства са със специализирана подготовка, в нашия случай са отделени много повече часове за спортуване на децата ни. Петокласниците ще завършват в 7 клас с основно образование, след което ще кандидатстват за първа и втора степен за средно образование. Надявам се това няма да доведе до стрес в системата", коментира директорът на Спортното училище Любомир Анчев.

Спортовете, които са актуални за училището са- борба, футбол, художествена гимнастика и волейбол, като в последните години се налагат карате и джудо. Ученици направиха демонстрация на някои от спортовете.

Поздравителни адреси бяха изпратили кметът Петър Паунов и началникът на Регионално управление на образованието Радостина Новакова, които прочетоха зам.- кметът Светослав Василев и старши експертът по чуждоезиково обучение Любка Ковачева. Гости на откриването на учебната година бяха още представителят на Министерството на младежта и спорта за областите Кюстендил, Благоевград и Перник Мая Лехчанска, директорът на дирекция "Образование, култура, младежки дейности и спорт" Нели Петкова и директорът на Пето ОУ Искра Владимирова.

"Надявам се това поколение, което расте ще донесе слава не само на Спортното училище, но и на цялата община и на клубовете, в които членуват", заключи Анчев.