На 17 май 2022 година в голямата зала на читалище "Братство" се проведе тържество за изпращане на абитуриентите от випуск 2022!
В началото се проведе церемония по предаване на училищното знаме, а след това в хронология бе направена равносметка на постигнатите резултати от 25 - та зрелостника.

Последва припомняне на незабравими моменти от времето, докометирани в снимки, както и весели случки от ежедневието в спортното училище.

ГоспожаНевина Къралиева - Директор на училището се обърна към абитуриентите, като им благодари за постигнатите успехи и им пожела още много нови успехи на спортното поприще.
На добър час на абитуриенти!

През учебната 2021/2022 година СУ "В. Левски" участва в проект „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“

В началото на месец декември 2021 година  в Спортно училище „Васил Левски“ – Кюстендил , бяха получени 8 бр преносими  компютъра учителски тип „ Windows OC Lenovo ThinkPad L14 Gen 2“,   на стойност  8006,80 лв и 11 бр. компютърно оборудване за нуждите на учениците „ Dell Latitude 3190 Edication 2-in-1 на стойност  9240,00 лв.

Оборудването е предоставено по проект BG05M2OP001 -5.001-0001„Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж.

В училището ни са създадени всички необходими условия за провеждане на спортно - образователен процес в условията на пандемична обстановка, породена от COVID 19.

С радост и задоволство Ивелина Николова прие поканата за участие в училищното тържество за началото на новата учебна година.
 На 1 септември 2021 година Ивелина Николова посети нашето училище (Ева учи в  Спортно училище“Васил Левски“ в периода 2006 – 2012 година със специалност борба свободен стил с треньори  Любомир Балабанов, Валентина Райчева-Маринова и Валери Райчев).

Тя поздрави присъстващите и пожела спорна нова учебна година.


На 1 септември 2021 година тържествено бе открита новата 2021/2022 учебната година.
Присъстваха ученици, учители, треньори, родители.

Тържественото откриване  на първия учебен ден в нашето училище бе уважено от много гости, тъй като именно тук се кове бъдещето и славата на Кюстендил и на страната ни, от което са излезли много известни  спортисти, спечелили и завоювали европейски и световни медали и слава, като в настоящите  Олимпийските игри в Токио завоюва успехи и представи България златната медалистка  Ерика Зафирова, вече призната за почетен гражданин на гр. Кюстендил.
Тук бяха и шампионите Евелина Николова - сребърен медалист от Токио, олимпийският шампион Александър Костадинов и др. Бяха  възпроизведени и показани демонстрации по художествена гимнастика пред гостите на училището от настоящите възпитанички на Спортното училище „В. Левски” Десислава Георгиева и Ралица Русева, както и демонстрация по карате и футбол.
Бяха поднесени поздравителни адреси от Министерството на младежта и спорта, от Община Кюстендил от кмета Петър Паунов и от Регионалното управление на образованието в лицето на Мая Стойчева.
Лични приветствия поднесоха заместник-областният управител Йордан Гогев и бившите възпитаници, постигнали големи спортни успехи, като Евелина Николова и Александър  Костадинов, които споделиха интересни факти от своето израстване – от плахите първи стъпки до израстването им именно в това училище за шампиони и за продължението на делото на Любомир Анчев от директорката на училището Невина Къралиева, срастнала с постоянството и успехите на своите възпитаници с годините.
Директорката Невина Къралиева поздрави присъстващите гости, треньори и ученици и отбеляза колко труд, постоянство и упоритост, мъдрост и човечност са необходими да се съчетаят учение и спорт, за да се  стигне до шампионските титли, които са награда за упорития труд на целия екип на училището, зад който тя застава безпрекословно, защото тук мечтите се сбъдват.
Новите ученици за тази учебна година бяха посрещнати с питка и мед и с пожелание:

”На добър час!” за успешна и съзидателна нова учебна година.

 

 Евелина Георгиева Николова е българска състезателка по борба. На летните олимпийски игри в Токио през 2021 година печели бронзов медал в категория до 57 килограма
За нас - ученици, учители, треньори и работещи в СУ "Васил Левски" - Кюстендил тя е вълнение, радост, гордост защото на 5 август 2021 година нашата ученичка Евелина Георгиева Николова достигна мечтания връх от всеки спортист – почетната стълбичка на Олимпиадата в Токио.
Ева учи в  Спортно училище“Васил Левски“ в периода 2006 – 2012 година със специалност борба свободен стил с треньори  Любомир Балабанов, Валентина Райчева-Маринова и Валери Райчев. Състезаваше се за  СКБ „Васил и Георги Илиеви“.  Още от ученическите си години се заявяваше със спортен хъс и желание за победа на всяка цена.  Затова този резултат, е предизвестен.  
Колективът от нейни треньори и учители в СУ „Васил Левски“ е горд от резултата на Евелина Николова. Пожелаваме ѝ здраве, за да продължи своята блестяща кариера.

 

evelina-
evelina-
evelina-
evelina-
evelina-
evelina-