Иванка Барутчийска е №1 за 2016 г. в Спортно училище "Васил Левски" в Кюстендил. Тя е състезател по борба, свободен стил, републикански шампион на България. Нейни подгласници станаха Ванеса Натова, републикански шампион по карате и Йоан Спасов, шампион по борба, класически стил.
Челната десетка на най- добрите спортисти допълват: Моника Илиева- борба; Стефан Тодоров- борба; Мира Христова- художествена гимнастика; Володимир Георгиев- карате; Михаил Михайлов- борба; Димитър Илиев- борба и Георги Аначков- борба.
Изключително забавно и атрактивно бе шоуто по обявяване на 10- те най- добри спортисти на годината в Спортното училище. Като овациите на публиката обраха Малък Дядо Коледа и огромна Снежанка.
Директорът на Спортно училище Васил Левски Кюстендил Любомир Анчев награди всички номинирани от различните видове спорт, постигнали успехи на републикански и международни състезания.
Отличен бе и детският отбор на "Велбъжд", с треньор Кирил Мицов, който достигна до 1/ 8 - финалите от турнира за Купата на БФС, като елиминира "Славия" и отстъпи с достойна игра пред "Лудогорец".
Кирил Мицов и Емил Димитров- карате бяха отличени и за успехите им като треньори през 2016 година. Треньор на годината стана Валя Райчева- борба.

image
image
image
image
image
image
image

 

 

Новата учебната година в Кюстендил, по традиция първо бе открита в Спортно училище "Васил Левски". В него ще се обучават 193 ученици, новите са 21 в паралелка 5- ти клас. Тържеството започна с посрещане знамето на училището и издигане на българското знаме.

"Пожелавам на всички деца и родители здраве, късмет и много успехи в училище и на спортните терени. С влизането на новият закон, ще се опитаме да помогнем на всички деца да се адаптират към новата ситуация. Независимо от промените ще има нормална среда и учебно- тренировъчния процес ще протече в изключително добри условия. От тази година спортните училища и училищата по изкуства са със специализирана подготовка, в нашия случай са отделени много повече часове за спортуване на децата ни. Петокласниците ще завършват в 7 клас с основно образование, след което ще кандидатстват за първа и втора степен за средно образование. Надявам се това няма да доведе до стрес в системата", коментира директорът на Спортното училище Любомир Анчев.

Спортовете, които са актуални за училището са- борба, футбол, художествена гимнастика и волейбол, като в последните години се налагат карате и джудо. Ученици направиха демонстрация на някои от спортовете.

Поздравителни адреси бяха изпратили кметът Петър Паунов и началникът на Регионално управление на образованието Радостина Новакова, които прочетоха зам.- кметът Светослав Василев и старши експертът по чуждоезиково обучение Любка Ковачева. Гости на откриването на учебната година бяха още представителят на Министерството на младежта и спорта за областите Кюстендил, Благоевград и Перник Мая Лехчанска, директорът на дирекция "Образование, култура, младежки дейности и спорт" Нели Петкова и директорът на Пето ОУ Искра Владимирова.

"Надявам се това поколение, което расте ще донесе слава не само на Спортното училище, но и на цялата община и на клубовете, в които членуват", заключи Анчев.

 
 
Възпитаници на "Шурикен" сред най- добрите на турнира за спортните училища

Първи Национален турнир по карате за ученици в спортни училища се проведе в град Плевен. В него участваха 9 деца от Карате Клуб "Шурикен", които учат в Спортно

училище "Васил Левски"- Кюстендил взеха участие и спечелиха 2- ро място в крайното комплексно класиране.

Индивидуално класиране по възрастови групи ката и кумите опън категория:
Билян Борисов -1м ката 1м кумите 2004г
Никола Боянов -2м ката 3м кумите 2004г
Николай Герчев - 3м кумите 2004г
Валентин Крумов- 1кумите 2003г
Рикардо Реджепи - 3м ката 1м кумите 2002г
Иво Грозданов - 2м кумите 2002г
Володимир Георгиев - 2м кумите 1999г.
Йоанна Иванова- 3м ката 2м кумите 2000г
Ванеса Натова - 3м ката 2м кумите 1998г

Отборно Кумите
родени 2004
Билян Борисов , Никола Боянов и Николай Герчев - 1място

родени 2002
Рикардо Реджепи Иво Грозданов - 1място.

Момичетата на клуб "Васил и Георги Илиеви" са отборни шампиони на България

Кюстендилският клуб по борба "Васил и Георги Илиеви" е най- добрият в България при момичетата. Той събра най- много точки на Държавния личен отборен шампионат в Сливен- 76 т., като за сравнение вторият "Странджа- 2001" от Средец има 26 т. Възпитаничките на треньорката Валентина Райчева- Маринова спечелиха 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала. В състезанието за момичета участваха 90 момичета от 33 клуба.
Кюстендилски бе финала в категория 34 кг, където Ралица Барутчийска надви Светослава Николова за шампионската титла. Златни медали и за Алекса Георгиева в кат. 37 кг и Катерина Дойчева в кат. 70 кг. Дойчева бе определена и за „Най- технична
състезателка" на първенството.
Бронзови медали за Катерина Манчова в кат. 40 кг и Никол Ангелова в кат. 62 кг. Пето място за Моника Ангелова, която загуби от сестра си Никол. На пето място се класираха още Ива Данчева в кат. 70 кг, Кристияна Кръстева в кат. 37 кг и Мария Димова.

 

В шампионата при кадетките мериха сили 62 състезателки от 26 клуба. Иванка Барутчийска стана шампионка в категория 43 кг, а Даниела Крумова е четвърта. Сребърен медал за Валентина Николова в кат. 49 кг.

 

Илияна Димитрова спечели сребърен медал за кюстендилската школа по борба при девойките в кат. 59 кг. На тепиха излязоха общо 58 девойки от 22 клуба.

 

Почти всички състезателки на клуб "Васил и Георги Илиеви" са възпитанички на Спортно училище „Васил Левски" в Кюстендил.

  На 16 декември 2015 година в голямата зала на читалище „ Братство“ – Кюстендил се проведе тържество на училището за определяне на най – добрите спортисти за отминаващата 2015 година . По традиция за поредна година се провежда тържествена церемония по награждаването им.

 Успехите през 2015 година на учениците на Спортно училище "Васил Левски"- Кюстендил са значими и постигнати в различни видове спорт . Номинираните ученици за награждаване  и класирани в  призовата десетка бяха представени на мултимедия с богат снимков материал. Любомир Анчев – директор на училището награди. Награди учениците – спортисти, за постигнатите резултати през 2015 година

 

 Никола Аначков стана Спортист №1 на Спортно училище "Васил Левски" в Кюстендил. Той е състезател по борба, на клуб "Васил и Георги Илиеви". Димчо Загоров- борба бе награден за "Треньор на годината" в училището.

 

Подгласници на Аначков станаха неговите съотборници Димитър Илиев и Антонино Кильов, които само преди дни се завърнаха със сребърен и бронзов медали от Балканското първенство по борба за момчета.

 Отличени с грамоти бяха и футболистите, родени 2003 и 2004 година, които тренират във ФК "Велбъжд" и участват в столичните първенство Футбол 9 и Футбол 11.

 Предлагаме Ви списък на  най- добрите спортисти на училището за 2015 година, с постигнатите успехите и техните треньори:

 1.Никола Кирилов Аначков –треньор  Валери Райчев

 3 място държавно лично първенство - мъже

 3 място държавен личен отборен шампионат - мъже

 3 място държавен личен отборен шампионат - юноши

 2.Димитър Ивайлов Илиев -треньор  Стойчо Иванов

 1 място държавно лично първенство - момчета

 1 място държавен личен отборен шампионат - момчета

 2 място Балканиада 2015 юноши

 3.Антонино Иванов Кильов – треньор Стойчо Иванов

 1 място държавен личен отборен шампионат - момчета

 2 място държавно лично първенство - момчета

 3 място Балканиада 2015 - деца

 

4.Рикардо Башким Реджепи – треньор национален състезател Емил Димитров

 Национално първенство -2 място - ката, 3 място - кумите

 Национална купа - 2 място - ката, 2 място - кумите

 Участник в Балканско първенство за деца

 4.Йоан Боянов Спасов – треньор  Димчо Загоров

 1 място държавен личен отборен шампионат - кадети

 2 място държавно лично първенство - кадети

 9 място Европейско първенство - кадети

 2 място международен турнир Васил Илиев

 5.Ралица Ивайлова Барутчийска - треньор Валентина Райчева - Маринова

 1 място държавен личен отборен шампионат - момичета

 1 място държавно лично първенство - момичета

 5.Катерина Ангелова Манчова - треньор  Валентина Райчева - Маринова

 1 място държавен личен отборен шампионат - момичета

 1 място държавно лично първенство - момичета

 6.Петя Кирилова Бърдарова -треньор  Константин Сотиров

 Национален шампионат копие девойки ст. възраст - сребърен медал от клуб Пауталия Кюстендил ... резултат 33,69 м

 7.Стефан Руменов Тодоров –треньор  Димчо Загоров

 3 място държавно лично първенство - кадети

 3 място държавен личен отборен шампионат - кадети

 5 място международен турнир Васил Илиев

 8.Ванеса Стоянова Натова -треньор  Емил Димитров

 Национално първенство -2 място кумите

 Национална Купа - 5 място кумите

 Международен турнир Лесковац - 3 място кумите

 8.Валентин Валентинов Крумов -треньор  Емил Димитров

 Международен Турнир Лесковац 1 място кумите, 1 място отборно кумите

 Международен турнир Чачак 2 място кумите

 Участник в Бълканско първенство за деца

 9.Александър Владимиров Гогев -  треньор Стойчо Иванов

 3 място държавен личен отборен шампионат - момчета

 3 място държавно лично първенство - момчета

 10 .Мира Добромирова Христова

 Участничка в ансамбъл девойки младша възраст „А" категория на Държавна първенство Ансамбли гр. София

 Държавно първенство отборно гр София и индивидуално А категория гр. Пловдив девойки младша възраст

 Межд. Турнир Олимпия гр. Бургас 5 място обръч, 3 място топка

 Межд. Турнир Кюстендилско лято обръч 3 място 4 място обръч