Отново за учебната година
  разкри училището днес врати.
  Звъни звънец из цялата родина –
  в села и градове, навред кънти.

И ние – хилядите ученици,
 към този звън летим като орляк
и с бодрите си весели редици
изпълваме училището пак.
     

 

А класните ни стаи приветливи
отново срещат ни с „добре дошли”
 и забръмчават в утрото щастливи
 като роени кошери с пчели.

Изпълнен с този екот многогласен
от септемврийско слънце озарен,
начало на живота ни прекрасен –
как радостен си, пръв учебен ден!

На 1 септември 2022 година тържествено бе открита новата 2022/2023 учебна година в нашето училище.
 В този хубав слънчев ден, заедно със слънцето грееха усмивките на всички уважили тържеството, но най-радостни и най-трепетни бяха най-малките - новото постъпление в училището. Девизът на тържеството беше „Ще победим с ум, сърце, и воля!”, с който бяха посрещнати знаменосците на училището и изпратени със същите тези думи, които не се забравят лесно.
 Официални гости на училището, което е създало 10 европейски шампиони и 250 републикански, бяха Нели Петкова - началник „Просвета и духовно развитие”, представител на Община Кюстендил, Румен Манов - инспектор към РУО, Искра Владимирова като дългогодишен директор на ОУ „Христо Ботев”, Мария Бучкова, която е работела като заместник-директор през годините в това училище и е носител на множество престижни награди, като е отличена с орден Свети Климент Охридски, сребърен монограм и много други дипломи и грамоти за своята професионална и обществена дейност. И днес, на своя първи учебен ден, директорката Невина Каралиева и зам.-директорката Шопова не забравиха да я уважат и поканят.
Както се знае, от години това училище, което носи името на Апостола на свободата Васил Левски, винаги с достойнство е защитавало своя патрон и неслучайно го наричат училище за шампиони, които са излезли през годините от него, като Ерика Зафирова, Александър Костадинов, Евелина Николова и много други.

Тържеството започна с вдигане на националния флаг. Знамето беше извисено над покрива на училището от шампионката Василена Бумбарска. Показаха своите умения учениците от спортовете по джудо, футбол, художествена гимнастика, борба и др. Похвално беше, че две 5-годишни деца представиха своите съчетания по художествена гимнастика - Елизабет Стоянова с треньор Десислава Георгиева, както и внучката на треньора Евгени Симеонов, която беше най-малката джудистка.

След цветната художествено-спортна програма последваха поздравителните адреси от МОН от служебния министър Сашо Пенов, както и олимпийската шампионка от Барселона, сега министър на младежта и спорта - Весела Лечева, от кмета на Кюстендил Петър Паунов, от началника на РУО Мая Стойчева – Николова, от председателя на Общинския съвет и председател на НЧ „Братство1869” - Иван Андонов.

 Представиха новите попълнения за пети клас, които, поведени от класната си ръководителка Костадинова, с бодра крачка се устремиха към новите си класни стаи, където може би и от тях ще се изковат нови спортни надежди.
 Всички пожелаха ползотворна и успешна нова спортна година, заедно да направят света по-добър и сбъдване на всички мечти и нови спортни постижения.

Скъпи ученици,

Уважаеми колеги,

На добър час на всички!

Ще има още шампиони, защото традицията се поддържа с труд, всеотдайност, сърце, воля и постоянство!

otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-

 

 

На 17 май 2022 година в голямата зала на читалище "Братство" се проведе тържество за изпращане на абитуриентите от випуск 2022!
В началото се проведе церемония по предаване на училищното знаме, а след това в хронология бе направена равносметка на постигнатите резултати от 25 - та зрелостника.

Последва припомняне на незабравими моменти от времето, докометирани в снимки, както и весели случки от ежедневието в спортното училище.

ГоспожаНевина Къралиева - Директор на училището се обърна към абитуриентите, като им благодари за постигнатите успехи и им пожела още много нови успехи на спортното поприще.
На добър час на абитуриенти!

През учебната 2021/2022 година СУ "В. Левски" участва в проект „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“

В началото на месец декември 2021 година  в Спортно училище „Васил Левски“ – Кюстендил , бяха получени 8 бр преносими  компютъра учителски тип „ Windows OC Lenovo ThinkPad L14 Gen 2“,   на стойност  8006,80 лв и 11 бр. компютърно оборудване за нуждите на учениците „ Dell Latitude 3190 Edication 2-in-1 на стойност  9240,00 лв.

Оборудването е предоставено по проект BG05M2OP001 -5.001-0001„Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж.

В училището ни са създадени всички необходими условия за провеждане на спортно - образователен процес в условията на пандемична обстановка, породена от COVID 19.

С радост и задоволство Ивелина Николова прие поканата за участие в училищното тържество за началото на новата учебна година.
 На 1 септември 2021 година Ивелина Николова посети нашето училище (Ева учи в  Спортно училище“Васил Левски“ в периода 2006 – 2012 година със специалност борба свободен стил с треньори  Любомир Балабанов, Валентина Райчева-Маринова и Валери Райчев).

Тя поздрави присъстващите и пожела спорна нова учебна година.


На 1 септември 2021 година тържествено бе открита новата 2021/2022 учебната година.
Присъстваха ученици, учители, треньори, родители.

Тържественото откриване  на първия учебен ден в нашето училище бе уважено от много гости, тъй като именно тук се кове бъдещето и славата на Кюстендил и на страната ни, от което са излезли много известни  спортисти, спечелили и завоювали европейски и световни медали и слава, като в настоящите  Олимпийските игри в Токио завоюва успехи и представи България златната медалистка  Ерика Зафирова, вече призната за почетен гражданин на гр. Кюстендил.
Тук бяха и шампионите Евелина Николова - сребърен медалист от Токио, олимпийският шампион Александър Костадинов и др. Бяха  възпроизведени и показани демонстрации по художествена гимнастика пред гостите на училището от настоящите възпитанички на Спортното училище „В. Левски” Десислава Георгиева и Ралица Русева, както и демонстрация по карате и футбол.
Бяха поднесени поздравителни адреси от Министерството на младежта и спорта, от Община Кюстендил от кмета Петър Паунов и от Регионалното управление на образованието в лицето на Мая Стойчева.
Лични приветствия поднесоха заместник-областният управител Йордан Гогев и бившите възпитаници, постигнали големи спортни успехи, като Евелина Николова и Александър  Костадинов, които споделиха интересни факти от своето израстване – от плахите първи стъпки до израстването им именно в това училище за шампиони и за продължението на делото на Любомир Анчев от директорката на училището Невина Къралиева, срастнала с постоянството и успехите на своите възпитаници с годините.
Директорката Невина Къралиева поздрави присъстващите гости, треньори и ученици и отбеляза колко труд, постоянство и упоритост, мъдрост и човечност са необходими да се съчетаят учение и спорт, за да се  стигне до шампионските титли, които са награда за упорития труд на целия екип на училището, зад който тя застава безпрекословно, защото тук мечтите се сбъдват.
Новите ученици за тази учебна година бяха посрещнати с питка и мед и с пожелание:

”На добър час!” за успешна и съзидателна нова учебна година.