По традиция на 1 септември 2020 година, първи в община Кюстендил нашето училище  открива новата учебна година.

 Господин  Любомир Анчев  - директор на училището даде старт с пожелание за здраве и успех ,на ученици, родители и училищен екип.
В изявление пред медии директорът на спортното училище Любомир Анчев обяви, че новата 2010/2021 учебна година ще е изпълнена с предизвикателства в която всички трябва да направят всичко възможно така, че да се запази здравето на децата ,за да бъдат в кондиция да извършват дейностите свързани с образователния и тренировъчен процес. Добрата новина в началото на учебната година е, че започваме с пълен набор от паралелки от пети до дванадесети клас, а новоприетите деца в пети клас ще се занимават с три вида спорт карате, футбол и борба. Ето част от изказването на г-н Анчев:
„Предстой ни година през която ще се опитаме да направим така,че да запазим училищния имидж и този на Кюстендил, като училище в което наистина се раждат шампиони. Тази година започваме с пълен набор от паралелки от пети до дванадесети клас. Децата в пети клас ще се занимават с три вида спорт карате, футбол и борба. През годината очакваме и други ученици да кандидатстват в СУ „Васил Левски“ за да бъдат запълнени бройките -места които са по държавния план-прием. Вярвам в способностите на всички тренъори и в компетенцията на колегите които тази година ще преподават на учениците от 5 до 12 клас. Надявам се, че резултатите които ще бъдат постигнати в образователния процес ще са на едно добро-високо ниво. Не се съмнявам за спортните резултати, там където всяка година имаме добри постижения“.

Ето накратко визитката на нашето училище за Новата 2020/2021 година:
Тази година в училището ще бъдат изучавани шест вида спорт: футбол, борба, волейбол, карате, художествена гимнастика и джудо - все традиционни спортове които винаги са носили медали в клубовете в община Кюстендил; апазва се традицията, училището е отворено и към други спортове.
Взети са всички мерки училището да спазва препоръките на МЗ и МОН със цел превенция на децата относно Ковид 19. Всички имат готовност за изпълнение на препоръките ,очакват от училищното ръководство съвместно с родители да бъде изработена здравна политика за предпазване от инфекциозни заболявания. Предвижда се водене на диалог с децата за да не усещат напрежението около коронавируса.

На добър час през Новата 2020/2021 учебна година!

 

na4alo-
na4alo-
na4alo-
na4alo-
na4alo-
na4alo-
na4alo-
na4alo-

 

 

Правила за безопасност на децата и учениците в компютърната мрежа в детската градина, училището и в интернет, разработени от Държавна агенция ,;Закрила на детето” с участието на експерти от отдел „киберпрестьпност” към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и с Центъра за безопасен интернет https://sacp.government.bg/sites/default/flles/SafeNet_DAZD2020.pdf

Кратък наръчник за родители, разработен от Асоциация „Родители”  Кратък наръчник за родители, разработен от Асоциация "Родители"

В Държавен вестник, бр. 77 от 01.09.2020 г., е обнародвано Постановление на Министерския съвет № 218 от 17.08.2020 г. за допълнение на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, с което се регламентиранов вид месечна целева помощ при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка.

 

Предстоящата нова учебна 2020/2021 година започва с паралелки  във всички класове. На проведено заседание на Общинския съвет на община Кюстендил - в края на месец август 2020 година е взето решение за  наличие на паралелки в СУ " Васил Левски" с брой ученици под необходмия минимум

От общинския бюджет на община Кюстендил  се  осигурява безплатен обяд в размер на 4,00 лева на 109 ученици, като за края на финансовата 2020 година учебните дни са 64, за 2021 са 107 учебни дни.
С решение на общинските съветници за обезпечаване на учебния процес, извън определените по единен разходен стандарт за предстоящата,нова, учебна година се отпускат 4732 8 лева.

Нека си пожелаем здраве и спорна работа през Новата учебната година, независимо от трудностите, свързани с пандемията - COVID 19.

Уважаеми родители,
Във връзка с разпространението на COVID-19 и въведените противоепидемични мерки на територията на Република България, СЗО и УНИЦЕФ преведоха и адаптираха на  български  език  материали  за  деца и  родители под наслов „Родителството  в  условията  на COVID-19“  или как децата могат да се борят с COVID-19.
Предоставяме Ви достъп до образователните материалите, с цел да улесним общуването Ви с децата по въпросите на COVID-19.

 

-vreme-obstuvane
-pozitivni
-struktura
-povedenie
-spokoistvie
-razgovor